sobota, 27 czerwca 2015

Sycący omlet na jogurcie


Pyszny i sycący omlet to idealne śniadanie. Do jego przygotowania możemy użyć ziemniaków, które zostały nam z obiadu.


2 jajka
100 ml jogurtu naturalnego
100 ml wody
3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól
2 parówki z szynki lub drobiowe
½ cebuli
1 ugotowany ziemniak
olej


Pokrojoną cebulę, parówki i ziemniaka podsmażamy na oleju. Z roztrzepanych jajek, mąki, jogurtu, wody, proszku do pieczenia i szczypty soli przygotowujemy gęste naleśnikowe ciasto, które przelewamy na patelnię. Smażymy, aż omlet się zetnie i przyrumieni. Następnie dzielimy omlet na 4 części i przewracamy na drugą stronę. Podajemy z sosem pomidorowym typu napoli (ja użyłam fix knorr) i świeżą bazylią. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz