Pyszny i sycący omlet to idealne śniadanie. Do jego przygotowania możemy użyć ziemniaków, które zostały nam z obiadu.
2 jajka
100 ml jogurtu naturalnego
100 ml wody
3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól
2 parówki z szynki lub drobiowe
½ cebuli
1 ugotowany ziemniak
olej
Pokrojoną cebulę, parówki i ziemniaka podsmażamy na oleju. Z
roztrzepanych jajek, mąki, jogurtu, wody, proszku do pieczenia i szczypty soli
przygotowujemy gęste naleśnikowe ciasto, które przelewamy na patelnię. Smażymy,
aż omlet się zetnie i przyrumieni. Następnie dzielimy omlet na 4 części i
przewracamy na drugą stronę. Podajemy z sosem pomidorowym typu napoli (ja użyłam fix knorr) i świeżą
bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz