sobota, 6 czerwca 2015

Tarta francuska ze szparagami i mozzarellą


Kolejna tarta, która jest bardzo szybka w przygotowaniu, a przy tym smakuje wybornie. Idealna zarówno na ciepło, jak i na zimno (np. można zabrać ją do pracy).


2 kawałki ciasta francuskiego
8 ugotowanych zielonych szparagów
6 pomidorków koktajlowych (śliwkowych)
6 kulek mini mozzarelli


Na rozłożonym cieście francuskim nacinamy cienkim nożem „ramkę”, która wyznaczy nam granicę dla dodatków. We wnętrzu „ramki” układamy szparagi oraz pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe i pokrojoną na mniejsze kawałki mozzarellę. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg). Gotową tartę możemy posypać dodatkowo przyprawami (ja użyłam fit up do sałatek). 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz