Pyszny domowy fast-food :-) To lubię!
1 podłużna bułka ciemna
1 parówka z szynki
1 liść sałaty masłowej
ketchup
cebulka prażona
sałatka coleslaw (większa porcja):
0,5 kg kapusty białej
1 jabłko
1 marchew
1 mała cebula
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru pudru
pieprz do smaku
1 kopiasta łyżka majonezu
1 kopiasta łyżka gęstej śmietany
Najpierw przygotowujemy sałatkę: kapustę szatkujemy, marchew
ścieramy na małych oczkach tarki, jabłko obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i
ścieramy na dużych oczkach tarki, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko
razem mieszamy, posypujemy solą i cukrem pudrem, znów mieszamy i odstawiamy na
15-20 minut, żeby kapusta przestała być chrupka. Na koniec dodajemy majonez i
śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 30 minut, aby smaki się
przegryzły.
Bułkę nacinamy wzdłuż, aby można było do środka nałożyć
dodatki – najpierw liść sałaty, potem ciepła parówka i sałatka coleslaw.
Hot-doga wykańczamy ketchupem i prażoną cebulką.
Nie ma nic lepszego od domowych fast-foodów - są o wiele smaczniejsze i zdrowsze przede wszystkim od kupnych. Pycha :)
OdpowiedzUsuńPopieram w 100%! :-)
Usuń