Lubię czasem na drugie śniadanie zjeść porcję ciasta marchewkowego z szklanką zimnego mleka. Polecam Wam spróbować, a pokochacie to połączenie.
4 marchewki
1,5 szklanki cukru
2/3 szklanki oleju
2 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
1/2 łyżeczki cynamonu + do pospania
Marchewkę obieramy i ścieramy na małych oczkach. Mieszamy
dokładnie razem z pozostałymi
składnikami ciasta. Gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencje przelewamy je do
formy (około 20x40cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Całość delikatnie oprószamy
cynamonem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st.
Wierzę, że smakuje fantastycznie :) Uwielbiam marchewkę na słodko!
OdpowiedzUsuńJa też ją uwielbiam na słodko! Dla dzieci przemycam ją w placuszkach ;-)
Usuń