Do przygotowania tych pysznych bułeczek można użyć nawet czerstwego pieczywa. A po takim sytym śniadaniu energia jest zapewniona na długi czas :-)
4 bułki (mogą być
czerstwe)
4 jajka
200 g mrożonego
szpinaku siekanego
100 ml śmietanki UHT
1 długi serek
topiony śmietankowe
1 łyżeczka przyprawy
uniwersalnej naturalnej
2 ząbki czosnku
olej rzepakowy masło
Na patelni
rozpuszczamy masło i dodajemy odrobinę oleju, żeby się nie paliło. Następnie
wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szpinak. Doprawiamy przyprawą
uniwersalna naturalną. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi, wlewamy śmietankę i
dodajemy serki topione. Dusimy do czasu, aż sos będzie miał jednolitą
konsystencję, cały czas mieszając.
Z bułek odcinamy
górną 1/3-1/4 i wydrążamy środek. Do powstałych „miseczek” nakładamy porcję
sosu szpinakowego i wbijamy jajko. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180
stopni (termoobieg) przez 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz