Polecam pomył mojego męża na roladki z szynki. Szybko i smacznie :-)
10 plastrów dużej szynki np. babuni
2 łezki sera białego półtłustego
1 opakowanie śmietanki 18%
1 pęczek rzodkiewki
½ małej cebuli
2 ogórki kiszone
sól
pieprz
Ser biały rozcieramy z śmietaną, następnie dodajemy
posiekaną rzodkiewkę i cebulę. Mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem. Ogórki
kiszone obieramy ze skórki i kroimy w słupki (każdy ogórek kroimy wzdłuż na 4
ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę wzdłuż na pół).
Na każdym plasterku szynki, w odległości około 1/3 od
brzegu, układamy wałeczek białego sera, a na wierzchu dwa kawałki ogórka. Zwijamy
roladkę od krótszego brzegu. Na koniec przecinamy roladkę po środku na dwie
mniejsze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz