niedziela, 5 lipca 2015

Papryka faszerowana kuskusem z warzywami


Takie papryki to pomysł na lekkie i dietetyczne śniadanie. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.


2 papryki czerwone
1/2 szklanki kaszy kuskus
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka naturalnej przyprawy uniwersalnej
1 marchew
1 cebula
100 g żółtego sera startego


Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. Na patelni podsmażamy marchew i cebulę pokrojone w kostkę. Kaszę kuskus posypujemy przyprawą uniwersalną i zalewamy wrzątkiem. Przykrywamy pokrywką i pozostawiamy do napęcznienia. Po kilku minutach kaszę mieszamy z podsmażoną cebulą, marchewką i prawie całym startym żółtym serem. Gotowy farsz nakładamy do papryk, posypujemy resztą żółtego sera i zapiekamy w piekarniku (opcja grill około 10 minut).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz