Takie papryki to pomysł na lekkie i dietetyczne śniadanie. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
2 papryki czerwone
1/2 szklanki kaszy kuskus
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka naturalnej przyprawy uniwersalnej
1 marchew
1 cebula
100 g żółtego sera startego
Papryki myjemy, kroimy
wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. Na patelni podsmażamy marchew i
cebulę pokrojone w kostkę. Kaszę kuskus posypujemy przyprawą uniwersalną i
zalewamy wrzątkiem. Przykrywamy pokrywką i pozostawiamy do napęcznienia. Po
kilku minutach kaszę mieszamy z podsmażoną cebulą, marchewką i prawie całym
startym żółtym serem. Gotowy farsz nakładamy do papryk, posypujemy resztą
żółtego sera i zapiekamy w piekarniku (opcja grill około 10 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz