piątek, 3 lipca 2015

Kanapka z masłem orzechowym, truskawkami i miętą


Do tej pory nie przepadałam za masłem orzechowym. Głównie dla tego, że było dla mnie zbyt "ciężkie" i  lepiło się do zębów... Ale dodatek soczystych truskawek i orzeźwiającej mięty sprawił, że ta soczysta kompozycja słodko-słonych smaków podbiła moje serce.


Na 1 porcję:
1 kromka chleba tostowego graham
masło orzechowe
6-8 niedużych truskawek
3-4 listki świeżej mięty


Chleb tostowy opiekamy w tosterze tak, aby się zarumienił. Pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie smarujemy masłem orzechowym. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i przekrawamy na pół. Tak przygotowane truskawki układamy na kanapce. Na wierzch nakładamy kilka listków świeżej mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz