sobota, 25 lipca 2015

Kuskus z warzywami i pieczarkami


Zapraszam na pyszny kuskus z warzywami. Jak zawsze szybko i smacznie :-) Do zjedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno np. można zabrać go do pracy w lunch box'ie.

1 szklanka kaszki kuskus
1 marchewka
10 małych pieczarek
1 mała cebula
1/2 cukinii
sól
pieprz
olej rzepakowy

Na patelni smażymy posolone plastry cukinii. W czasie, gdy cukinia się smaży kroimy w kostkę marchew i dorzucamy na patelnię. Następnie kroimy w plastry pieczarki i cebulę, po czym wrzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy. Szklankę kaszki kuskus posypujemy 1 łyżeczką przyprawy uniwersalnej i zalewamy 1 szklanką wrzątku. Pozostawiamy na 5 minut do napęcznienia, po czym mieszamy ją z warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz