sobota, 4 lipca 2015

Szybki omlet z twarożkiem, truskawkami i mleczkiem z tubki


Mleko skondensowane z tubki kojarzy mi się z dzieciństwem. Teraz wydaje mi się za słodkie, żeby wypić je prosto z tubki, ale uwielbiam je jako dostatek :-)


2 jajka
2 łyżki śmietanki UHT
1 łyżeczka masła
truskawki
twaróg półtłusty
czekoladowe mleko skondensowane w tubce


Jajka roztrzepujemy ze śmietanką i smażymy na maśle omlet, opiekając go z obu stron. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy na połówki. Gotowy omlet przekładamy na talerz. Następnie na jednej połowie układamy truskawki, rozkruszamy na nie ser biały, a całość polewamy czekoladowym mlekiem skondensowanym z tubki. Na koniec omlet składamy na pół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz