środa, 8 lipca 2015

Grillowana kanapka z masłem orzechowym i galaretką


Coś dla amatorów kuchni amerykańskiej! Smacznego :-)


Na 1 porcję:
1 bułka (może być czerstwa)
masło orzechowe
galaretka owocowa ze słoika lub dżem owocowy gładki


Bułkę wkładamy do tostera z wkładkami grillowymi i opiekamy do uzyskania charakterystycznych pasków. Podpieczoną bułkę przekrawamy na pół i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie jedną z kromek smarujemy galaretką (dżemem), a drugą masłem orzechowym i składamy razem.

4 komentarze:

  1. Mmmm, moje smaki! Uwielbiam takie połączenie :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności :) Na takie śniadanie jestem zawsze chętna :)

    OdpowiedzUsuń