1 krótka bagietka
olej lniany SemCo
przyprawa do grzanek
lub suszone zioła: czosnek, koperek, natka pietruszki, tymianek, pieprz oraz
sól
parmezan starty
Bagietkę kroimy
ukośnie na kromki. Na każdą wylewamy około łyżeczki oleju lnianego (najlepiej najpierw
nalać olej na łyżeczkę, a dopiero potem na bagietkę, co pomoże nam unikać
przelania). Całość posypujemy przyprawami oraz odrobiną parmezanu. Zapiekamy
tylko chwilę na opcji grill, aby bagietki się nieco przyrumieniły, ale grzały, aby
nie utracić dobroczynnych właściwości oleju lnianego.
Nominowałam Cię w zabawie Liebster Blog Award, jeśli masz ochotę na tę zabawę, to zapraszam :) http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/07/liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuńDziękuję! Bardzo mi miło :-*
Usuń