Zrobiłam taką kanapkę mężowi do pracy, bo zostały mi kotlety z obiadu, które chciałam wykorzystać i... teraz muszę smażyć specjalnie kotlety do tych kanapek, bo strasznie mu smakowały!
Na 1 porcję:
1 kajzerka
1 plaster sera typu
tost
1 kotlet drobiowy w
panierce:
pierś z kurczaka
jajko
panierka kukurydziana
płatki jaglane
przyprawa uniwersalna naturalna
olej rzepakowy do smażenia
4 plasterki ogórka
konserwowego
rukola
Pierś drobiową
dzielimy na 4 małe kotlety (kroimy w poprzek na pół oraz przecinamy na grubość
robiąc 2 cieńsze kotlety). Mięso oprószamy przyprawą uniwersalna i nieco
rozbijamy tłuczkiem. Następnie maczamy w rozkłóconym jajku i panierce powstałej
ze zmieszania panierki kukurydzianej i płatków jaglanych w stosunku 2:1. Gotowe
kotlety smażymy na złoto.
Kajzerkę przecinamy na
pół. Na spodzie kładziemy plaster sera, kotlet drobiowy (może być ciepły lub
zimny) i plasterki ogórka. Całość polewamy sosem serowym. Dodajemy rukolę i
przykrywamy wierzchem bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz