Kolejna pyszna pasta jajeczna z zdrowym olejem zamiast części majonezu :-) Tym razem z kurkami i cebulką.
2 jajka
1/2 szklanki kurek
1/2 małej cebuli
sól
pieprz
1 łyżka oleju lnianego SemCo
1 łyżeczka majonezu
olej rzepakowy +
masło do smażenia
Kurki dokładnie
myjemy. Na patelni rozgrzewamy olej z łyżeczką masła i szklimy cebulę pokrojoną
w kostkę. Zwiększamy gaz i podsmażamy kurki techniką stir fry, czyli krótko,
ale na mocnym gazie. Doprawiamy solą i pieprzem. Cały czas mieszamy. W ten
sposób będą jędrne, a nie gumowate. Tak przygotowane kurki z cebulką drobno
siekamy i mieszamy z rozgniecionym jajkami ugotowanymi na twardo. Jeszcze tylko
łyżka oleju lnianego i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!
Mmm a tu codziennie takie pyszności, akurat ostatnio kupiłam kurki, muszę spróbować. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
Usuń