niedziela, 19 lipca 2015

Pasta jajeczna z kurkami i olejem lnianym


Kolejna pyszna pasta jajeczna z zdrowym olejem zamiast części majonezu :-) Tym razem z kurkami i cebulką.


2 jajka
1/2 szklanki kurek
1/2 małej cebuli
sól
pieprz
1 łyżeczka majonezu
olej rzepakowy + masło do smażenia


Kurki dokładnie myjemy. Na patelni rozgrzewamy olej z łyżeczką masła i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Zwiększamy gaz i podsmażamy kurki techniką stir fry, czyli krótko, ale na mocnym gazie. Doprawiamy solą i pieprzem. Cały czas mieszamy. W ten sposób będą jędrne, a nie gumowate. Tak przygotowane kurki z cebulką drobno siekamy i mieszamy z rozgniecionym jajkami ugotowanymi na twardo. Jeszcze tylko łyżka oleju lnianego i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!

2 komentarze:

  1. Mmm a tu codziennie takie pyszności, akurat ostatnio kupiłam kurki, muszę spróbować. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń