środa, 8 lipca 2015

Pasta jajeczna na wypasie (z szynką, ogórkiem konserwowym i papryką)


2 jajka rozmiar L
1/6 czerwonej papryki
2 małe ogórki konserwowe
2 plasterki szynki konserwowej
2 łyżki majonezu
sól
pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozgniatamy widelcem na „papkę”. Paprykę, ogórki oraz szynkę kroimy w małą kosteczkę i dodajemy do jajek. Całość dokładnie mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5 komentarzy:

  1. Takie śniadanie musi robić furorę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak! U nas w domu jest wielu amatorów pasty jajecznej :-)

      Usuń
  2. Pasty jajecznej jeszcze nigdy nie robiłam w domu, ale to co tu widać, to raczej babka jajeczna! :-D I zachęca do spróbowania! A jako orędownicy nie marnowania jedzenia zwracamy uwagę - jeżeli nie będziemy zużywać do zrobieia pasty całej papryki - warto przekroić ją w poprzek i zostawić część górną - najlepiej z ogonkiem w lodówce - dzięki temu pozostałość papryki będzie dłużej świeża i chrupka. ;-)

    OdpowiedzUsuń