2 jajka rozmiar L
1/6 czerwonej
papryki
2 małe ogórki
konserwowe
2 plasterki szynki
konserwowej
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Jajka gotujemy na
twardo, obieramy i rozgniatamy widelcem na „papkę”. Paprykę, ogórki oraz szynkę
kroimy w małą kosteczkę i dodajemy do jajek. Całość dokładnie mieszamy z
majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Takie śniadanie musi robić furorę:)
OdpowiedzUsuńO tak! U nas w domu jest wielu amatorów pasty jajecznej :-)
UsuńPasty jajecznej jeszcze nigdy nie robiłam w domu, ale to co tu widać, to raczej babka jajeczna! :-D I zachęca do spróbowania! A jako orędownicy nie marnowania jedzenia zwracamy uwagę - jeżeli nie będziemy zużywać do zrobieia pasty całej papryki - warto przekroić ją w poprzek i zostawić część górną - najlepiej z ogonkiem w lodówce - dzięki temu pozostałość papryki będzie dłużej świeża i chrupka. ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję za cenną poradę!
UsuńBardzo proszę. ;-)
Usuń