sobota, 4 lipca 2015

Pieczarki faszerowane kaszą kuskus z warzywami



6 dużych pieczarek
1/2 szklanki kaszy kuskus
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka naturalnej przyprawy uniwersalnej
1 marchew
1 cebula
olej rzepakowy do smażenia
sól
pieprz


Pieczarki obieramy i odcinamy trzonki. Przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy z obu stron na oleju. Ściągamy z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażamy marchew i cebulę pokrojone w kostkę. Kaszę kuskus posypujemy przyprawą uniwersalną i zalewamy wrzątkiem. Przykrywamy pokrywką i pozostawiamy do napęcznienia. Po kilku minutach kaszę mieszamy z podsmażoną cebulą i marchewką. Gotowy farsz nakładamy do pieczarek i przyozdabiamy świeżą pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz