czwartek, 7 maja 2015

Jajecznica MISIA - z szynką konserwową i cebulką


Dzisiaj na śniadanie proponuję Wam jajecznicę, którą 10 lat temu mój mąż podbił moje serce. Dlatego tak ją nazwałam. Dzięki zmieleniu cebulki w blenderze nabiera bardzo ciekawego smaku, który ja osobiście uwielbiam.


1 średnia cebula
8 plastrów szynki konserwowej
4 jajka
2 łyżki oleju
1 łyżka masła

Cebulę mielimy w blenderze na papkę i podsmażamy oleju i maśle. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę (około 0,5 centymetrową) i dorzucamy do cebuli. Podsmażamy aż się trochę zarumieni, co jakiś czas mieszając. Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy i wlewamy na patelnię. Smażymy do czasu uzyskania pożądanej konsystencji. UWAGA! Nie potrzeba solić :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz