Tak nadziana tortilla idealnie sprawdzi się jako wrap (np. do pracy zamiast kanapki) lub jako imprezowe koreczki.
2 placki tortilla
10 plasterków salami
4 duże plasterki sera żółtego z papryką
sałata
papryka czerwona
sos chrzanowy (możemy przygotować samodzielnie z majonezu i chrzanu)
Na połowie placka tortilla układamy 5 plastrów salami oraz 2
plastry sera, a następnie smarujemy je sosem chrzanowym. Sałatę szarpiemy na
kawałki, mieszamy z papryką pokrojoną
cienkie pół-plasterki i układamy na wierzchu. Całość rolujemy od strony
nadzienia.
Gotową „rolady” przecinamy ostrym nożem skośnie na pół i pakujemy do lunchbox'a lub odcinamy kolejne porcje i przebijamy
na wylot wykałaczką, jeśli chcemy uzyskać koreczki.
mmmm..moje kubeczki smakowe <3
OdpowiedzUsuńhttp://karolavidasana.blogspot.com/