wtorek, 26 maja 2015

Wrap / roladki z salami, warzywami i sosem chrzanowym


Tak nadziana tortilla idealnie sprawdzi się jako wrap (np. do pracy zamiast kanapki) lub jako imprezowe koreczki.

2 placki tortilla
10 plasterków salami
4 duże plasterki sera żółtego z papryką
sałata
papryka czerwona
sos chrzanowy (możemy przygotować samodzielnie z majonezu i chrzanu)


Na połowie placka tortilla układamy 5 plastrów salami oraz 2 plastry sera, a następnie smarujemy je sosem chrzanowym. Sałatę szarpiemy na kawałki, mieszamy z papryką pokrojoną  cienkie pół-plasterki i układamy na wierzchu. Całość rolujemy od strony nadzienia. 

Gotową „rolady” przecinamy ostrym nożem skośnie na pół i pakujemy do lunchbox'a lub odcinamy kolejne porcje i przebijamy na wylot wykałaczką, jeśli chcemy uzyskać koreczki.

1 komentarz:

  1. mmmm..moje kubeczki smakowe <3
    http://karolavidasana.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń