sobota, 16 maja 2015

Studenckie parówki słodko-kwaśne

3 opakowania parówek

1 słoik sosu słodko-kwaśnego

1 kawałek żółtego sera

sałata do dekoracji

 


Parówki nacinamy wzdłuż i układamy z żaroodpornym naczyniu. Następnie łyżeczką nakładamy sos słodko-kwaśny do powstałych „rynienek”. Całość posypujemy startym na małych oczkach żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do zarumienienia.


Możecie też poeksperymentować i wykorzystać jakiś egzotyczny sos ;-) Ja obecnie testuję sosy egzotyczne Łowicz w ramach kampanii Streetcom i myślę, że można by było z nimi zaszaleć. Ale przepis powstał wcześniej i nie zamierzam Was oszukiwać, że dodałam inny sos niż faktycznie. Jeśli też chcecie zostać testerami i za darmo testować rózne produkty zajrzyjcie tu: www.streetcom.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz