niedziela, 10 maja 2015

Wiosenna tortilla z kurczakiem w rozmarynie i świeżymi warzywami



1 tortilla pszenna
1 pierś z kurczaka
1 garść rukoli
5 pomidorków truskawkowych (koktajlowych)
2 łyżki kiełków z rzodkiewki
2 łyżki startej mozzarelli
marynata:
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżeczka sosu sojowego
papryka
pieprz
kurkuma
kozieradka suszona
czosnek granulowany
kolendra suszona
1 gałązka świeżego rozmarynu


Pierś z kurczaka nacieramy przyprawami i maczamy w oleju wymieszanym z sosem sojowym. Wkładamy do szklanego naczynia z pokrojoną na kawałki gałązką rozmarynu i marynujemy kilka godzin. Następnie kurczaka smażymy bez dodatkowego tłuszczu na złoty kolor. Gotowego kurczaka kroimy w poprzek na plasterki. Na połowie tortilli układamy rukolę, na niej plasterki kurczaka i pomidorki truskawkowe. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec posypujemy startą żółtą mozzarellą oraz kiełkami rzodkiewki. Tortillę składamy na pół i zapiekamy w tosterze grillowym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz