6 jajek
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy Dijon
6 plasterków boczku
3 łyżki startego sera cheddar
papryka w proszku (chili lub łagodna)
pieprz
Boczek smażymy na złoto i odkładamy na ręcznik papierowy w
celu odsączenia tłuszczu. Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do
ostygnięcia. Następnie obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które
ucieramy na gładką masę z serem i majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz
papryką – w zależności od tego, czy mają być ostre czy łagodne, wybieramy chili
lub łagodną. Pasty nie trzeba dosalać ze względu na słone dodatki. Na koniec
dodajemy boczek pokrojony w kosteczkę. Powstałym farszem nadziewamy połówki
jajek. Całość przyozdabiamy startym serem, papryką w proszku i świeżymi
ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz