poniedziałek, 25 maja 2015

Jajka faszerowane Bekon & Cheddar



6 jajek
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy Dijon
6 plasterków boczku
3 łyżki startego sera cheddar
papryka w proszku (chili lub łagodna)
pieprz


Boczek smażymy na złoto i odkładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które ucieramy na gładką masę z serem i majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz papryką – w zależności od tego, czy mają być ostre czy łagodne, wybieramy chili lub łagodną. Pasty nie trzeba dosalać ze względu na słone dodatki. Na koniec dodajemy boczek pokrojony w kosteczkę. Powstałym farszem nadziewamy połówki jajek. Całość przyozdabiamy startym serem, papryką w proszku i świeżymi ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz