środa, 13 maja 2015

Torcik makaronowy z wędzonym łososiem i parmezanem



100 g makaronu spaghetti
1/2 szklanki startego parmezanu
1 jajko 
100 g wędzonego łososia w plastrach
sól
pieprz
zioła prowansalskie
olej rzepakowy do smażenia
wąski szczypiorek
starty parmezan


Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W miseczce roztrzepujemy jajko z parmezanem. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Do masy jajecznej wrzucamy ciepły makaron i dokładnie mieszamy. Na małej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na wolnym ogniu placek makaronowy. Gdy już się zarumieni z obu stron, przekładamy go na talerz, a na wierzchu układamy wędzonego łososia. Całość posypujemy świeżo startym parmezanem i posiekanym szczypiorkiem. Podajemy na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz