piątek, 15 maja 2015

Panini z kurczakiem i pesto


Przepis inspirowany programem kulinarnym Buddy’ego Valastro.


1 podwójna piersi z kurczaka
oliwa z oliwek
przyprawa uniwersalna naturalna (np. vegeta natur)
papryka słodka 
przyprawa kurczak złoty
2 ciabatty
2 łyżki pesto z bazylii
2 łyżki pesto z suszonych pomidorów
2  plasterki żółtego sera

Piersi z kurczaka kroimy na cienkie nieduże kotlety, przyprawiamy (ja użyłam vegety natur, papryki słodkiej i przyprawy kurczak złocisty) i na oliwie smażymy mięso. Ciabatty kroimy na kromki i skrapiamy oliwą z oliwek. Pesto z bazylii rozsmarowujemy na 2 kromkach ciabatty, a na kolejnych dwóch – pesto z pomidorów. Na zielonym pesto układamy pokrojonego w paseczki kurczaka, na wierzch kładziemy ser i przykrywamy drugą kromką. Zapiekamy w opiekaczu grillowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz