Przepis inspirowany programem kulinarnym Buddy’ego Valastro.
1 podwójna piersi z kurczaka
oliwa z oliwek
przyprawa uniwersalna naturalna (np. vegeta natur)
papryka słodka
przyprawa kurczak złoty
2 ciabatty
2 łyżki pesto z bazylii
2 łyżki pesto z suszonych pomidorów
2 plasterki żółtego
sera
Piersi z kurczaka kroimy na cienkie nieduże kotlety,
przyprawiamy (ja użyłam vegety natur, papryki słodkiej i przyprawy kurczak
złocisty) i na oliwie smażymy mięso. Ciabatty kroimy na kromki i skrapiamy oliwą
z oliwek. Pesto z bazylii rozsmarowujemy na 2 kromkach ciabatty, a na kolejnych
dwóch – pesto z pomidorów. Na zielonym pesto układamy pokrojonego w paseczki
kurczaka, na wierzch kładziemy ser i przykrywamy drugą kromką. Zapiekamy w
opiekaczu grillowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz