2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 pełna szklanka mleka
1 mały jogurt naturalny
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
1 szklanka mąki pszennej
1 szczypta soli
3-4 łyżeczki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Z pozostałych
składników przygotowujemy ciasto, z którym następnie łączymy pianę z białek.
Gofrownicę rozgrzewamy, smarujemy za pomocą pędzelka oliwą i pieczemy gofry (około 4 minut). Podajemy z bitą śmietaną i świeżymi owocami.
Dawno już nie jadłam gofrów i teraz dopiero poczułam, że mi ich brakuje, więc w przyszłą sobotę zrobię na pewno ;)
OdpowiedzUsuńBardzo miło mi, że mój przepis stał się Twoją śniadaniową inspiracją :-)
Usuń