niedziela, 24 maja 2015

Kajzerka z zielonym i prażoną cebulką


Dziś chciałabym Wam zaproponować używanie prażonej cebulki do kanapek. To naprawdę fajny dodatek, który wzbogaca smak z pozoru zwykłej bułki… Prażoną cebulkę bez problemu można kupić w dużych sklepach i w internecie.

1 kajzerka
masło
1 plaster szynki
2 liście sałaty masłowej
1 ogórek gruntowy
kiełki rzodkiewki
majonez
prażona cebulka


Kajzerkę smarujemy masłem i układamy kolejno: sałatę, szynkę, obranego i pokrojonego w długie plastry ogórka gruntowego, majonez, prażoną cebulkę i kiełki rzodkiewki. Przykrywamy wierzchem kajzerki i lekko dociskamy.

3 komentarze:

  1. Dawno już nie jadłam takiej kanapki, ale zamieniłabym szynkę na wege pasztet lub burgera i bym nie pogardziła ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno już nie jadłam takiej kanapki, ale zamieniłabym szynkę na wege pasztet lub burgera i bym nie pogardziła ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dobry pomysł :-) A tak w ogóle to muszę w końcu zrobić jakiś wege pasztet :-)

      Usuń