Dziś chciałabym Wam zaproponować używanie prażonej cebulki
do kanapek. To naprawdę fajny dodatek, który wzbogaca smak z pozoru zwykłej
bułki… Prażoną cebulkę bez problemu można kupić w dużych sklepach i w
internecie.
1 kajzerka
masło
1 plaster szynki
2 liście sałaty masłowej
1 ogórek gruntowy
kiełki rzodkiewki
majonez
prażona cebulka
Kajzerkę smarujemy masłem i układamy kolejno: sałatę,
szynkę, obranego i pokrojonego w długie plastry ogórka gruntowego, majonez,
prażoną cebulkę i kiełki rzodkiewki. Przykrywamy wierzchem kajzerki i lekko
dociskamy.
Dawno już nie jadłam takiej kanapki, ale zamieniłabym szynkę na wege pasztet lub burgera i bym nie pogardziła ;)
OdpowiedzUsuńDawno już nie jadłam takiej kanapki, ale zamieniłabym szynkę na wege pasztet lub burgera i bym nie pogardziła ;)
OdpowiedzUsuńBardzo dobry pomysł :-) A tak w ogóle to muszę w końcu zrobić jakiś wege pasztet :-)
Usuń