4 jajka
4 łyżki śmietanki UHT
1/2 pęczka szparagów
4 łyżki startego parmezanu
100g boczku
4 łyżki wąskiego szczypiorku posiekanego
masło do wysmarowania formy
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto. Ze szparagów
odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy i
kroimy na nieduże kawałki. Jajka roztrzepujemy ze śmietanką oraz posiekanym
szczypiorkiem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy na jego dnie
szparagi. Następnie wlewany masę jajeczną. Na wierzchu kładziemy podsmażony
boczek, a całość posypujemy startym parmezanem. Zapiekamy 15 -20 minut w
temperaturze 200 stopni. Podajemy na ciepło.
Inspiracja zaczerpnięta z bloga potrawyregionalne.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz