2 gniazda makaronu nitki
2 jajka
2 łyżki śmietany UHT
szczypiorek
1 parówka drobiowa
1 mały kawałek żółtego sera
sól
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron
przelewamy zimną wodą i tniemy nożem w kilku miejscach, żeby nitki nie były
zbyt długie. Parówkę (ja wybrałam jedynkę drobiową) kroimy w plasterki i
podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Jajka mieszamy ze śmietanką, posiekanym
szczypiorkiem i solą. Dodajemy makaron i powstałą masę przelewamy na patelnię z
parówkami. Smażymy do czasu, aż jajka się zetną i przewracamy na drugą stronę.
Omlet po wierzchu posypujemy startym żółtym serem, na chwile przykrywamy
pokrywką, żeby ser się rozpuścił i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz