1 bułka z ziarnami
masło
1 liść sałaty
1 kotlet z piersi kurczaka panierowanej
sos tzatziki (nieco większa porcja):
1 górek świeży
1 ząbek czosnku
szczypiorek
1 mały jogurt grecki
sól
pieprz
Bułkę dzielimy na kromki i smarujemy masłem. Ogórki
obieramy, kroimy wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki do herbaty usuwamy gniazdo
nasienne. Tak przygotowane ogórki kroimy w kosteczkę i mieszamy z posiekanym
szczypiorkiem i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. Dodajemy jogurt i
doprawiamy solą i pieprzem. Na spodzie bułki kładziemy liść sałaty oraz kotlet
z kurczaka (lekko ciepły lub o temperaturze pokojowej, bo inaczej sos się nam
podgrzeje i nie będzie smaczny). Na kotlet nakładamy porcję sosu tzatziki i
nakrywamy wierzchem bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz