piątek, 15 maja 2015

Jajecznica ze wszystkim ;-)



8 jajek
3 pieczarki
6 plasterków polędwicy sopockiej
3 plasterki boczku
2 cebulki dymki
szczypiorek
sól
pieprz
3 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka masła


Na patelni ceramicznej podsmażamy pokrojony w kosteczkę boczek i szynkę (ja użyłam polędwicy sopockiej). Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz posiekane dymki. Solimy i pierzymy do smaku. Całość chwilę przesmażamy. Jeśli tłuszczu jest za mało, dodajemy masło. Następie na patelnię wrzucamy posiekany szczypiorek. Wszystko ponownie razem przesmażamy. Następnie wbijamy jajka i smażymy jajecznicę. Gdy już jajecznica zacznie się ścinać, wrzucamy na patelnię ser żółty i smażymy jajecznicę do ulubionej konsystencji. Jajecznicę podajemy ze świeżym pomidorem i pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz