8 jajek
3 pieczarki
6 plasterków polędwicy sopockiej
3 plasterki boczku
2 cebulki dymki
szczypiorek
sól
pieprz
3 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka masła
Na patelni ceramicznej podsmażamy pokrojony w kosteczkę
boczek i szynkę (ja użyłam polędwicy sopockiej). Dodajemy obrane i pokrojone w
plasterki pieczarki oraz posiekane dymki. Solimy i pierzymy do smaku. Całość
chwilę przesmażamy. Jeśli tłuszczu jest za mało, dodajemy masło. Następie na
patelnię wrzucamy posiekany szczypiorek. Wszystko ponownie razem przesmażamy.
Następnie wbijamy jajka i smażymy jajecznicę. Gdy już jajecznica zacznie się
ścinać, wrzucamy na patelnię ser żółty i smażymy jajecznicę do ulubionej
konsystencji. Jajecznicę podajemy ze świeżym pomidorem i pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz