1 szklanka makaronu kokardki
2 małe pomidory
5 plasterków boczku
1 małe awokado
3 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny
Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Dojrzałe awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy
wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Na suchej patelni
podsmażamy boczek, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i
kroimy w paseczki. Do małej miseczki wlewamy oliwę i sok z cytryny, dodajemy
miód i musztardę, a następnie wszystko dokładnie mieszamy na gładki sos.
Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, a następnie mieszamy sosem
miodowo-musztardowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz