sobota, 16 maja 2015

Sałatka makaronowa z awokado i chrupiącym boczkiem



1 szklanka makaronu kokardki
2 małe pomidory
5 plasterków boczku
1 małe awokado
3 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny


Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dojrzałe awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Na suchej patelni podsmażamy boczek, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w paseczki. Do małej miseczki wlewamy oliwę i sok z cytryny, dodajemy miód i musztardę, a następnie wszystko dokładnie mieszamy na gładki sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, a następnie mieszamy sosem miodowo-musztardowym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz