czwartek, 21 maja 2015

Puszyste placuszki krabowe



200 g paluszków krabowych
2/3 szklanki mąki
1/2 szklanki wody
2 jajka
2 szczypty soli


Rozdzielamy białka od żółtek do dwóch miseczek. Do białek wsypujemy 2 szczypty soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę i 1/2 szklanki wody, a następnie dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub wody, aby uzyskać lekko gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego. Paluszki krabowe siekamy i dodajemy do ciasta. Otrzymaną mieszaninę przelewamy do białek, a następnie delikatnym ruchem łączymy, tak aby piana nie opadła. Smażymy małe placuszki na rozgrzanym oleju.

Możecie poeksperymentować i wykorzystać jakiś egzotyczny sos do maczania placuszków ;-) Ja obecnie testuję sosy egzotyczne Łowicz w ramach kampanii Streetcom i myślę, że można by było z nimi zaszaleć. Jeśli też chcecie zostać testerami i za darmo testować różne produkty zajrzyjcie tu: www.streetcom.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz