poniedziałek, 11 maja 2015

Kanapka z kurczakiem i sałatką coleslaw



1 bułka z ziarnami
masło
1 liść sałaty z obiadu
1 kotlet drobiowy w panierce
sałatka coleslaw (większa porcja):
0,5 kg kapusty białej
1 jabłko
1 marchew
1 mała cebula
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru pudru
pieprz do smaku
1 kopiasta łyżka majonezu
1 kopiasta łyżka gęstej śmietany

Najpierw przygotowujemy sałatkę: kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki, jabłko obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i ścieramy na dużych oczkach tarki, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem mieszamy, posypujemy solą i cukrem pudrem, znów mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut, żeby kapusta przestała być chrupka. Na koniec dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Bułkę kroimy na pół, smarujemy masłem. Na spodzie kładziemy liść sałaty oraz ciepły kotlet z kurczaka. Na wierzch nakładamy sporą porcję sałatki coleslaw i zakrywamy wierzchem bułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz