1 bułka z ziarnami
masło
1 liść sałaty z obiadu
1 kotlet drobiowy w panierce
sałatka coleslaw (większa porcja):
0,5 kg kapusty białej
1 jabłko
1 marchew
1 mała cebula
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru pudru
pieprz do smaku
1 kopiasta łyżka majonezu
1 kopiasta łyżka gęstej śmietany
Najpierw przygotowujemy sałatkę: kapustę szatkujemy, marchew
ścieramy na małych oczkach tarki, jabłko obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i
ścieramy na dużych oczkach tarki, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko
razem mieszamy, posypujemy solą i cukrem pudrem, znów mieszamy i odstawiamy na
15-20 minut, żeby kapusta przestała być chrupka. Na koniec dodajemy majonez i
śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 30 minut, aby smaki się
przegryzły.
Bułkę kroimy na pół, smarujemy masłem. Na spodzie kładziemy
liść sałaty oraz ciepły kotlet z kurczaka. Na wierzch nakładamy sporą porcję
sałatki coleslaw i zakrywamy wierzchem bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz