4 ciabatty
10 pieczarek
1 cebula
150 g żółtego sera
6 plastrów szynki konserwowej
½ słoika sałatki naddunajskiej
sos czosnkowy
prażona cebulka
sól
pieprz
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy z cebulą
pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie dusimy pod
przykryciem około 7-8 minut, żeby pieczarki oddały wodę. Ciabatty kroimy na pół.
Plasterki szynki kroimy w kostkę, a ser żółty ścieramy na tarce. Na każdej
kromce układamy porcje pieczarek, a następnie szynkę i żółty ser. Całość
zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera. Sałatkę naddunajską odsączamy z
zalewy i układamy na przyrumienionych zapiekankach. Całość polewamy sosem
czosnkowym i posypujemy prażoną cebulką. Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz