czwartek, 14 maja 2015

Mini pizza na ciabatcie (na szybko)



4 ciabatty
10 pieczarek
1 cebula
150 g żółtego sera
6 plastrów szynki konserwowej
½ słoika sałatki naddunajskiej
sos czosnkowy
prażona cebulka
sól
pieprz


Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie dusimy pod przykryciem około 7-8 minut, żeby pieczarki oddały wodę. Ciabatty kroimy na pół. Plasterki szynki kroimy w kostkę, a ser żółty ścieramy na tarce. Na każdej kromce układamy porcje pieczarek, a następnie szynkę i żółty ser. Całość zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera. Sałatkę naddunajską odsączamy z zalewy i układamy na przyrumienionych zapiekankach. Całość polewamy sosem czosnkowym i posypujemy prażoną cebulką. Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz