4 podłużne krótkie bułki
masło
100 g wędzonego łososia w plastrach
2 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie młodego szpinaku
100 ml śmietanki UHT
1 łyżka mąki
4 czubate łyżki startego parmezanu
2 ząbki czosnku
sól
Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy czosnek przeciśnięty
przez praskę oraz szpinak. Doprawiamy solą chwilę smażymy. Dodajemy śmietanę z
rozmieszaną mąką i dusimy, aż sos stanie się dość gęsty. Odstawiamy szpinak na
bok i dodajemy starty parmezan. Mieszamy. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem.
Na spodzie kładziemy plaster łososia, plasterki jajka ugotowanego na twardo i
porcję nieco przestygniętego szpinaku. Przykrywamy wierzchem bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz