sobota, 23 maja 2015

Kanapka z wędzonym łososiem, jajkiem i szpinakiem w sosie śmietanowym



4 podłużne krótkie bułki
masło
100 g wędzonego łososia w plastrach
2 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie młodego szpinaku
100 ml śmietanki UHT
1 łyżka mąki
4 czubate łyżki startego parmezanu
2 ząbki czosnku
sól


Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szpinak. Doprawiamy solą chwilę smażymy. Dodajemy śmietanę z rozmieszaną mąką i dusimy, aż sos stanie się dość gęsty. Odstawiamy szpinak na bok i dodajemy starty parmezan. Mieszamy. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem. Na spodzie kładziemy plaster łososia, plasterki jajka ugotowanego na twardo i porcję nieco przestygniętego szpinaku. Przykrywamy wierzchem bułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz