75 g makaronu pszennego wstążka
1 jajko
2-3 łyżki startego parmezanu
75 g wędzonego łososia w plastrach
1 łyżka oleju rzepakowego
1/2 ząbka czosnku
1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie na
patelni podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę na łyżce oleju. Następnie
na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i chwilę podsmażamy. Na koniec mieszamy
z posiekanym szczypiorkiem.
Tak przygotowany makaron układamy na talerzu w postaci
gniazdka, w środku którego układamy wędzonego łososia. W osolonej wodzie
gotujemy jajko w koszulce tak, aby żółtko pozostało płynne i nakładamy do
środka łososiowej korony. Całość posypujemy startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz