czwartek, 14 maja 2015

Wrap śniadaniowy jajko bekon




2 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
3 plasterki boczku
1/2 pomidora
2 łyżki startego żółtego sera
sól
pieprz
1 tortilla


Tortillę podgrzewamy w piecyku elektrycznym lub piekarniku (wtedy konieczne jest owinięcie tortilli folią aluminiową, aby nie wyschła). Przygotowujemy sobie składniki wrapu: posiekany szczypiorek, starty na dużych oczkach żółty ser, boczek usmażony na chrupko i odsączony z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym oraz pomidora pokrojonego w kosteczkę i przyprawionego solą oraz pieprzem. Na odrobinie masła smażymy jajecznicę z dwóch jajek ze szczypiorkiem. Do ciepłej tortilli nakładamy kolejno: jajecznicę, boczek, ser żółty i salsę pomidorową. Zaginamy dolny brzeg tortilli, a następnie składamy boki. Jemy na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz