2 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
3 plasterki boczku
1/2 pomidora
2 łyżki startego żółtego sera
sól
pieprz
1 tortilla
Tortillę podgrzewamy w piecyku elektrycznym lub piekarniku
(wtedy konieczne jest owinięcie tortilli folią aluminiową, aby nie wyschła).
Przygotowujemy sobie składniki wrapu: posiekany szczypiorek, starty na dużych
oczkach żółty ser, boczek usmażony na chrupko i odsączony z nadmiaru tłuszczu
na ręczniku papierowym oraz pomidora pokrojonego w kosteczkę i przyprawionego
solą oraz pieprzem. Na odrobinie masła smażymy jajecznicę z dwóch jajek ze
szczypiorkiem. Do ciepłej tortilli nakładamy kolejno: jajecznicę, boczek, ser
żółty i salsę pomidorową. Zaginamy dolny brzeg tortilli, a następnie składamy
boki. Jemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz