niedziela, 17 maja 2015

Krabowe kąski, czyli paluszki krabowe na patyku

20 paluszków krabowych

20 bambusowych patyczków

2 jajka

4 łyżki mąki

1 łyżeczka sosu słodkiego chili

1 słoik gotowego sosu

olej do smażenia

sałata do dekoracji

 


Z jajek, mąki i sosu chili robimy gładkie gęste ciasto. Paluszki krabowe zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym oleju. Gdy już się ładnie zarumienią, zdejmujemy je z patelni i nabijamy na bambusowy patyczek. Jeżeli mamy możliwość przygotowania kąsków w głębokim tłuszczu, to od razu nabijamy je i trzymając za końcówkę patyczka zanurzamy w gorącym oleju. Do salaterki nalewamy podgrzany sos, a wokół układamy krabowe kąski, które maczamy w sosie przed zjedzeniem :-)


Możecie poeksperymentować i wykorzystać jakiś egzotyczny sos ;-) Ja obecnie testuję sosy egzotyczne Łowicz w ramach kampanii Streetcom i myślę, że można by było z nimi zaszaleć. Jeśli też chcecie zostać testerami i za darmo testować różne produkty zajrzyjcie tu: www.streetcom.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz