20 paluszków krabowych
20 bambusowych patyczków
2 jajka
4 łyżki mąki
1 łyżeczka sosu słodkiego chili
1 słoik gotowego sosu
olej do smażenia
sałata do dekoracji
Z jajek, mąki i sosu chili robimy
gładkie gęste ciasto. Paluszki krabowe zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym
oleju. Gdy już się ładnie zarumienią, zdejmujemy je z patelni i nabijamy na
bambusowy patyczek. Jeżeli mamy możliwość przygotowania kąsków w głębokim
tłuszczu, to od razu nabijamy je i trzymając za końcówkę patyczka zanurzamy w
gorącym oleju. Do salaterki nalewamy podgrzany sos, a wokół układamy krabowe
kąski, które maczamy w sosie przed zjedzeniem :-)
Możecie poeksperymentować i wykorzystać jakiś egzotyczny sos ;-) Ja obecnie testuję sosy egzotyczne Łowicz w ramach kampanii Streetcom i myślę, że można by było z nimi zaszaleć. Jeśli też chcecie zostać testerami i za darmo testować różne produkty zajrzyjcie tu: www.streetcom.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz