czwartek, 7 maja 2015

Ciabatta ze śledzikiem



Składniki na 2 porcje:

1 ciabatta
masło
1 garść mieszanki sałat
1 filet śledziowy a’la matias
2 łyżki groszku z puszki
1 małe jajko
1 łyżka majonezu
pieprz do smaku


Ciabattę kroimy na pół i smarujemy masłem. Następnie na każdej kromce kładziemy mieszankę sałat. Jajko gotujemy na twardo, studzimy, a następnie obieramy i kroimy w nierówną kostkę. Filet śledziowy również kroimy w kostkę. Pokrojone jajko i śledzia mieszamy z groszkiem oraz majonezem i przyprawiamy pieprzem do smaku. Na każdej kanapce układamy porcję sałatki śledziowej, a całość przyozdabiamy zielonym listkiem.

1 komentarz:

  1. Te przepisy fajnie można wykorzystać na przyjęcia i prywatki.

    OdpowiedzUsuń