1 opakowanie szpinaku baby
2 jajka
100g wędzonego łososia
masło
olej
sól
pieprz
1-2 ząbki czosnku
100ml śmietanki UHT
1 serek topiony śmietankowy długi
Na patelnię wrzucamy odrobinę masła z olejem i podsmażamy
czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy szpinak i razem smażymy. Doprawiamy
do smaku. Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i pokrojony serek
topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając.
Szpinak wykładamy na 2 talerze. Jajka smażymy jak na sadzone
i układamy na szpinaku. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Obok
układamy różyczki powstałe ze zwinięcia plastrów łososia. Podajemy z pieczywem
ziołowym (grzankami) lub tostami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz