środa, 6 maja 2015

Torcik omletowy z pomidorową salsą



2 jajka
1 łyżka mąki
2 łyżki startego sera cheddar
2 plasterki szynki konserwowej
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 mały pomidor
2 plasterki cebuli
sól
pieprz

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Gdy szynka już się podsmaży, dodajemy posiekany szczypiorek. W miseczce rozkłócimy 2 jajka i mieszamy z mąką oraz startym cheddarem. Tak przygotowaną masę jajeczną wylewamy na patelnię i delikatnie mieszamy, aby równomiernie rozłożyć składniki. W czasie, gdy omlet się smaży, przygotowujemy salsę pomidorową z pokrojonego w kosteczkę pomidora i cebuli doprawionych solą i pieprzem. Usmażonego z obu stron omleta dzielimy na 4 części i układamy jedna na drugiej. Na wierzchu układamy salsę pomidorową. Podajemy na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz